Стр. 99 - bey-rv-d

Упрощенная HTML-версия

99
В. С. Мойсеєнка,
І. В. Сисоєва,
М. Т. Кузьмова,
В. Д. Кур’янова,
В. М. Побідинського.
Для поліпшення транспортування, зниження вартості перевезень, більш
економного використання приміщень, а також забезпечення кращої збереженості
поживних речовин і вітамінів сухі корма ущільняють, або пресують. Основи
теорії пресування кормів ґрунтуються на наукових працях вітчизняних учених
В. П. Горячкіна, І. І. Вольфа, А. А. Чапкевича, Е. М. Гут’яра, М. М. Летошнева,
М. А. Пустигіна та ін. В цьому напрямі також працювали зарубіжні вчені
Х. Скальвейт, Е. Мевес, Дж. Л. Батлер, Х. Ф. Мак-Коллі та ін. Дослідниками
розкрито залежність між тиском пресування та переміщенням поршня.
С. А. Алферов, І. А. Долгов, В. І. Осипов, Є. І. Храпач вивчили залежність між
тиском пресування і щільністю монолітів, що отримуються.
Таким чином, теоретичним і методологічним підґрунтям для розвитку
механізації та автоматизації тваринництва в УСРР/УРСР в 20–80-ті роки ХХ ст.
була наука про кормові засоби та годівлю сільськогосподарських тварин.
Шляхами впливу на розвиток і запровадження механізованих технологій
виробництва продукції тваринництва також було накопичення знань з механізації
процесів переробки та роздавання кормів, розвиток сільськогосподарського
машинобудування і регіонального кормовиробництва для практичних потреб
тваринництва.
2.3 Мікроклімат – центральна проблема гігієни утримання
сільськогосподарських тварин та механізації тваринницьких ферм
Економічна ефективність інтенсивного ведення тваринництва на
промисловій основі залежить від технології утримання тварин, яке значною мірою
визначається наявністю оптимального мікроклімату в приміщеннях. Якими б
високими породними і племінними ознаками не відзначалися тварини, без
створення необхідних умов мікроклімату вони не здатні зберегти здоров’я та
виявити свої потенційні можливості продуктивності, зумовлені спадковістю.