Рейтинг@Mail.ru
Головна Спрощенний режим Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ННСГБ НААН - результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>S=Свинарство -- Стрес<.>
Загальна кількість знайдених документів : 20
Показані документи с 1 по 20
1.


    Чумаченко, В. В.
    Профілактика стресу у свиней. Рекомендації [] : наукове видання / В. В. Чумаченко // Сучасна ветеринарна медицина : науково - виробничий журнал для спеціалістів ветеринарної медицини. - 2008. - N1. - С. 28 -29.
Рубрики: Свинарство--Стрес


Немає відомостей про примірники
Знайти схожі

2.


    Калюга, Василий.
    Новый бесстрессовый способ содержания свиней [] : научное издание / В. Калюга, И. Кара, С. Николаев, В. Базыкин // Животноводство России : научно-практический журнал для руководителей и специалистов АПК. - 2010. - N9. - С. 35-37.
Рубрики: Свинарство--Стрес


Дод.точки доступу:
Кара, Иван; Николаев, С.; Базыкин, Валентин

Є примірники у відділах: всього 1
Вільні: 1

Знайти схожі

3.


    Клименко, А.
    Тепловой стресс у свиней и его профилактика [] : научное издание / А. Клименко, Г. Кирсанов // Комбикорма : производство и использование. - 2010. - N4. - С. 67-68.
Рубрики: Свинарство--Стрес


Дод.точки доступу:
Кирсанов, Г.

Є примірники у відділах: всього 1
Вільні: 1

Знайти схожі

4.


    Гнатюк, О. С.
    Подолання стресу у свинарстві - запорука економічного успіху [] : наукове видання / О. С. Гнатюк // Сучасна ветеринарна медицина : науково - виробничий журнал для спеціалістів ветеринарної медицини. - 2011. - N2. - С. 26-27. - Бібліогр. у кінці ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес


Є примірники у відділах: всього 1
Вільні: 1

Знайти схожі

5.


    Липа, О. Н.
    Стресс-синдромы у свиней: PSS и MHS [] : научное издание / О. Н. Липа // Тваринництво сьогодні : щоквартальний науково-практичний журнал. - 2011. - N2. - С. 52-55.
Рубрики: Свинарство--Стрес


Є примірники у відділах: всього 1
Вільні: 1

Знайти схожі

6.


    Максимов, А. Г.
    Изменение гематологических иммунологических и биохимических показателей крови у свиней при транспортном стрессе [] : научное издание / А. Г. Максимов // Сельскохозяйственная биология. Серия "Биология животных" : научно - теоретический журнал. - 2010. - N6. - С. 60-66. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес


Є примірники у відділах: всього 1
Вільні: 1

Знайти схожі

7.


    Денк, Карл.
    На фермах Миссури стрессы исключаются [] / Карл Денк // Свиноводство : научно - производственный журнал. - 2011. - N 6. - С. 27-29.
Рубрики: Свинарство--Стрес


Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

8.


    Заболотная, А. А.
    Влияние генотипа хряков по маркеру стрессоустойчивости RYR1 на их воспроизводительные качества [] / А. А. Заболотная, С. С. Сбродов, Н. А. Зиновьева // Сибирский вестник сельскохозяйственной науки : научный журнал Сибирского отд - нияРос. акад. с. - х. наук. - 2011. - N 8. - С. 48-51. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес


Дод.точки доступу:
Сбродов, С.С.; Зиновьева, Н.А.

Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

9.


    Клименко, А. С.
    Тепловой стресс у свиней и его профилактика [] / А. С. Клименко, Д. А. Трухин // Свиноводство : научно - производственный журнал. - 2012. - N 2. - С. 31-32
Рубрики: Свинарство--Стрес


Дод.точки доступу:
Трухин, Д.А.

Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

10.


    Ходосовський, Дмитро.
    До чого призводять стреси [] / Дмитро Ходосовський // AGROEXPERT. - 2012. - N 9. - С. 72-75
Рубрики: Свинарство--Стрес


Є примірники у відділах: всього 2 : ХР (2)
Вільні: ХР (2)

Знайти схожі

11.


    Шеепенс, Кейс.
    Сигнали поросят [] / К. Шеепенс // AGROEXPERT. - 2012. - N 12. - С. 86-89
Рубрики: Свинарство--Стрес


Є примірники у відділах: всього 2 : ХР (2)
Вільні: ХР (2)

Знайти схожі

12.


    Бабань, О.
    Температурний стрес у свиноматок [] / О. Бабань // AGROEXPERT. - 2014. - N 2. - С. 100-101
Рубрики: Свинарство--Стрес


Є примірники у відділах: всього 2 : ХР (2)
Вільні: ХР (2)

Знайти схожі

13.


    Антоненко, П. П.
    Профілактика стресів у свиней та підвищення їх продуктивності за впливу фітопрепаратів [] / П. П. Антоненко, О. В. Семьонов, Н. І. Суслова, В. І. Халак // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія "Ветеринарна медицина" : науково-методичний журнал. - 2013. - N 9. - С. 80-83. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес


Дод.точки доступу:
Семьонов, О.В.; Суслова, Н.І.; Халак, В.І.

Є примірники у відділах: всього 2 : ХР (2)
Вільні: ХР (2)

Знайти схожі

14.


    Беляев, В. В.
    Комплексная профилактика стресса в современном свиноводстве [] / В. В. Беляев // Свиноводство : научно - производственный журнал. - 2015. - N 1. - С.19-20.
Рубрики: Свинарство--Стрес


Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

15.


    Жукорський, О.
    Технологічні властивості туш стресостійкого молодняку свиней [] / О. Жукорський, О. Церенюк // Тваринництво України : науково-практичний журнал. - 2015. - N 3. - С.21-25. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Кл.слова (ненормовані):
свині, стресостійкість, забійні якості, групи розподілу, туші.


Дод.точки доступу:
Церенюк, О.

Є примірники у відділах: всього 2 : ХР (2)
Вільні: ХР (2)

Знайти схожі

16.


    Лихач, В. Я.
    Біохімічні процеси у м’ясі свиней різної тресочутливості та умов вирощування [Текст] / В. Я. Лихач, А. В. Лихач, С. В. Кіш // Вісник аграрної науки Причорномор'я = Ukrainian Black sea region agrarian science : наук. журн. - 2016. - N Вип. 2, ч. 2. - С. 6-15. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Кл.слова (ненормовані):
автоліз, стресочутливість, дегустаційні показники, м’ясо свиней
Анотація: У статті наведено результати біохімічних змін, органолептичні та дегустаційні показники м’яса свиней після забою залежно від різної стресочутливості. Так, встановлено, що м’ясо, отримане від стресостійких тварин має високі споживчі властивості, а біохімічні зміни відбуваються в перші 24 години після забою. М’ясо, отримане від стресочутливих тварин, має низькі споживчі властивості й автолітичні процеси протікали менш інтенсивно.


Дод.точки доступу:
Лихач, А.В.; Кіш, С.В.

Є примірники у відділах: всього 2 : ХР (2)
Вільні: ХР (2)

Знайти схожі

17.


    Пилипенко, Є.
    Тепловий стрес. [] / Є. Пилипенко // The Ukrainian FARMER. - 2018. - N 7. - С. 150-151.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Анотація: Навіть порівняно невелике перевищення оптимуму температури повітря негативно впливає на стан свиней.


Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

18.


    Кройнік, Л.
    Старі проблеми під іншим кутом. захист свиней від теплового стресу. [] / Л. Кройнік // AGROEXPERT : практичний посібник аграрія. - 2018. - N 8. - С. 102-104.
Рубрики: Свинарство--Стрес


Є примірники у відділах: всього 2 : ХР (2)
Вільні: ХР (2)

Знайти схожі

19.


    Орі, Н.
    Спокій свиней: благополуччя тварин і фермера. [] / Н. Орі // AGROEXPERT : практичний посібник аграрія. - 2018. - N 6. - С. 99-101.
Рубрики: Свинарство--Стрес


Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

20.


   
    Вплив стресу на якість м'яса свиней [] / І. Ю. Стронський, М. Р. Сімонов, Ю. С. Стронський // Біологія тварин : науково - теоретичний журнал. - 2021. - Том Т. 23, N 1. - С. 30-33. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Кл.слова (ненормовані):
безпека продуктів харчування, свинина, якість, кортизол
Анотація: На якість та безпечність свинини впливає велика кількість факторів — як до забою тварини, так і після. Впродовж терміну дозрівання м’яса забійних тварин відбуваються складні біохімічні та фізико-хімічні процеси. Одним з провідних чинників, які впливають на якість м’яса забійних тварин, є рівень кортизолу в крові, оскільки цей глюкокортикоїдний гормон є пусковим механізмом розвитку ланцюга стресових біохімічних реакцій. У роботі наведено результати дослідження концентрації кортизолу і лактату в крові свиней та рівень pH м’яса. Матеріали для досліджень відбирали у двох груп свиней. Тварин першої групи утримували і їх забій провели у промислових умовах, а другої групи — в дрібних присадибних господарствах. У крові забійних свиней за промислового утримання, порівняно з домашніми, концентрація кортизолу є вірогідно вищою — на 39,9% (Р˂0,05), як і вміст лактату — у 2,3 раза (Р˂0,01). Основною причиною є стрес, якого зазнають тварини за транспортування та передзабійного утримання. Привертає увагу значна різниця між максимальним та мінімальним рівнем кортизолу в плазмі крові свиней в межах однієї групи. За умови стресу розщеплення глюкози та глікогену в печінці та м’язах проходило за анаеробним шляхом з утворенням лактату. На 1-, 24- та 48-у год. дозрівання м’яса свиней за промислового утримання та забою рівень pH нижчий порівняно з домашнім. Отримані результати досліджень свідчать про нижчу якість отриманої свинини за промислового вирощування і забою свиней, ніж за домашнього.


Дод.точки доступу:
Стронський, І. Ю.; Сімонов, М.Р.; Стронський, Ю.С.

Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

 
© Національна наукова сільськогосподарська бібліотека НААН України
(ННСГБ НААН)
P.I.