Пошуковий запит: <.>S=Свинарство -- Стрес<.> |
Загальна кількість знайдених документів : 20
Показані документи с 1 по 20 |
>1.
|
Чумаченко, В. В. Профілактика стресу у свиней. Рекомендації [] : наукове видання / В. В. Чумаченко> // Сучасна ветеринарна медицина : науково - виробничий журнал для спеціалістів ветеринарної медицини. - 2008. - N1. - С. 28 -29.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Немає відомостей про примірники Знайти схожі
|
>2.
|
Калюга, Василий. Новый бесстрессовый способ содержания свиней [] : научное издание / В. Калюга, И. Кара, С. Николаев, В. Базыкин> // Животноводство России : научно-практический журнал для руководителей и специалистов АПК. - 2010. - N9. - С. 35-37.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Дод.точки доступу: Кара, Иван; Николаев, С.; Базыкин, Валентин Є примірники у відділах:
всього 1 Вільні: 1
Знайти схожі
|
>3.
|
Клименко, А. Тепловой стресс у свиней и его профилактика [] : научное издание / А. Клименко, Г. Кирсанов> // Комбикорма : производство и использование. - 2010. - N4. - С. 67-68.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Дод.точки доступу: Кирсанов, Г. Є примірники у відділах:
всього 1 Вільні: 1
Знайти схожі
|
>4.
|
Гнатюк, О. С. Подолання стресу у свинарстві - запорука економічного успіху [] : наукове видання / О. С. Гнатюк> // Сучасна ветеринарна медицина : науково - виробничий журнал для спеціалістів ветеринарної медицини. - 2011. - N2. - С. 26-27. - Бібліогр. у кінці ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Є примірники у відділах:
всього 1 Вільні: 1
Знайти схожі
|
>5.
|
Липа, О. Н. Стресс-синдромы у свиней: PSS и MHS [] : научное издание / О. Н. Липа> // Тваринництво сьогодні : щоквартальний науково-практичний журнал. - 2011. - N2. - С. 52-55.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Є примірники у відділах:
всього 1 Вільні: 1
Знайти схожі
|
>6.
|
Максимов, А. Г. Изменение гематологических иммунологических и биохимических показателей крови у свиней при транспортном стрессе [] : научное издание / А. Г. Максимов> // Сельскохозяйственная биология. Серия "Биология животных" : научно - теоретический журнал. - 2010. - N6. - С. 60-66. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Є примірники у відділах:
всього 1 Вільні: 1
Знайти схожі
|
>7.
|
Денк, Карл. На фермах Миссури стрессы исключаются [] / Карл Денк> // Свиноводство : научно - производственный журнал. - 2011. - N 6. - С. 27-29.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Є примірники у відділах:
всього 1 : ХР (1) Вільні: ХР (1)
Знайти схожі
|
>8.
|
Заболотная, А. А. Влияние генотипа хряков по маркеру стрессоустойчивости RYR1 на их воспроизводительные качества [] / А. А. Заболотная, С. С. Сбродов, Н. А. Зиновьева > // Сибирский вестник сельскохозяйственной науки : научный журнал Сибирского отд - нияРос. акад. с. - х. наук. - 2011. - N 8. - С. 48-51. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Дод.точки доступу: Сбродов, С.С.; Зиновьева, Н.А. Є примірники у відділах:
всього 1 : ХР (1) Вільні: ХР (1)
Знайти схожі
|
>9.
|
Клименко, А. С. Тепловой стресс у свиней и его профилактика [] / А. С. Клименко, Д. А. Трухин> // Свиноводство : научно - производственный журнал. - 2012. - N 2. - С. 31-32
Рубрики: Свинарство--Стрес
Дод.точки доступу: Трухин, Д.А. Є примірники у відділах:
всього 1 : ХР (1) Вільні: ХР (1)
Знайти схожі
|
>10.
|
Ходосовський, Дмитро. До чого призводять стреси [] / Дмитро Ходосовський> // AGROEXPERT. - 2012. - N 9. - С. 72-75
Рубрики: Свинарство--Стрес
Є примірники у відділах:
всього 2 : ХР (2) Вільні: ХР (2)
Знайти схожі
|
>11.
|
Шеепенс, Кейс. Сигнали поросят [] / К. Шеепенс> // AGROEXPERT. - 2012. - N 12. - С. 86-89
Рубрики: Свинарство--Стрес
Є примірники у відділах:
всього 2 : ХР (2) Вільні: ХР (2)
Знайти схожі
|
>12.
|
Бабань, О. Температурний стрес у свиноматок [] / О. Бабань> // AGROEXPERT. - 2014. - N 2. - С. 100-101
Рубрики: Свинарство--Стрес
Є примірники у відділах:
всього 2 : ХР (2) Вільні: ХР (2)
Знайти схожі
|
>13.
|
Антоненко, П. П. Профілактика стресів у свиней та підвищення їх продуктивності за впливу фітопрепаратів [] / П. П. Антоненко, О. В. Семьонов, Н. І. Суслова, В. І. Халак> // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія "Ветеринарна медицина" : науково-методичний журнал. - 2013. - N 9. - С. 80-83. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Дод.точки доступу: Семьонов, О.В.; Суслова, Н.І.; Халак, В.І. Є примірники у відділах:
всього 2 : ХР (2) Вільні: ХР (2)
Знайти схожі
|
>14.
|
Беляев, В. В. Комплексная профилактика стресса в современном свиноводстве [] / В. В. Беляев> // Свиноводство : научно - производственный журнал. - 2015. - N 1. - С.19-20.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Є примірники у відділах:
всього 1 : ХР (1) Вільні: ХР (1)
Знайти схожі
|
>15.
|
Жукорський, О. Технологічні властивості туш стресостійкого молодняку свиней [] / О. Жукорський, О. Церенюк> // Тваринництво України : науково-практичний журнал. - 2015. - N 3. - С.21-25. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес Кл.слова (ненормовані): свині, стресостійкість, забійні якості, групи розподілу, туші.
Дод.точки доступу: Церенюк, О. Є примірники у відділах:
всього 2 : ХР (2) Вільні: ХР (2)
Знайти схожі
|
>16.
|
Лихач, В. Я. Біохімічні процеси у м’ясі свиней різної тресочутливості та умов вирощування [Текст] / В. Я. Лихач, А. В. Лихач, С. В. Кіш> // Вісник аграрної науки Причорномор'я = Ukrainian Black sea region agrarian science : наук. журн. - 2016. - N Вип. 2, ч. 2. - С. 6-15. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес Кл.слова (ненормовані): автоліз, стресочутливість, дегустаційні показники, м’ясо свиней Анотація: У статті наведено результати біохімічних змін, органолептичні та дегустаційні показники м’яса свиней після забою залежно від різної стресочутливості. Так, встановлено, що м’ясо, отримане від стресостійких тварин має високі споживчі властивості, а біохімічні зміни відбуваються в перші 24 години після забою. М’ясо, отримане від стресочутливих тварин, має низькі споживчі властивості й автолітичні процеси протікали менш інтенсивно.
Дод.точки доступу: Лихач, А.В.; Кіш, С.В. Є примірники у відділах:
всього 2 : ХР (2) Вільні: ХР (2)
Знайти схожі
|
>17.
|
Пилипенко, Є. Тепловий стрес. [] / Є. Пилипенко> // The Ukrainian FARMER. - 2018. - N 7. - С. 150-151.
Рубрики: Свинарство--Стрес Анотація: Навіть порівняно невелике перевищення оптимуму температури повітря негативно впливає на стан свиней.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ХР (1) Вільні: ХР (1)
Знайти схожі
|
>18.
|
Кройнік, Л. Старі проблеми під іншим кутом. захист свиней від теплового стресу. [] / Л. Кройнік> // AGROEXPERT : практичний посібник аграрія. - 2018. - N 8. - С. 102-104.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Є примірники у відділах:
всього 2 : ХР (2) Вільні: ХР (2)
Знайти схожі
|
>19.
|
Орі, Н. Спокій свиней: благополуччя тварин і фермера. [] / Н. Орі> // AGROEXPERT : практичний посібник аграрія. - 2018. - N 6. - С. 99-101.
Рубрики: Свинарство--Стрес
Є примірники у відділах:
всього 1 : ХР (1) Вільні: ХР (1)
Знайти схожі
|
>20.
|
Вплив стресу на якість м'яса свиней [] / І. Ю. Стронський, М. Р. Сімонов, Ю. С. Стронський> // Біологія тварин : науково - теоретичний журнал. - 2021. - Том Т. 23, N 1. - С. 30-33. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Свинарство--Стрес Кл.слова (ненормовані): безпека продуктів харчування, свинина, якість, кортизол Анотація: На якість та безпечність свинини впливає велика кількість факторів — як до забою тварини, так і після. Впродовж терміну дозрівання м’яса забійних тварин відбуваються складні біохімічні та фізико-хімічні процеси. Одним з провідних чинників, які впливають на якість м’яса забійних тварин, є рівень кортизолу в крові, оскільки цей глюкокортикоїдний гормон є пусковим механізмом розвитку ланцюга стресових біохімічних реакцій. У роботі наведено результати дослідження концентрації кортизолу і лактату в крові свиней та рівень pH м’яса. Матеріали для досліджень відбирали у двох груп свиней. Тварин першої групи утримували і їх забій провели у промислових умовах, а другої групи — в дрібних присадибних господарствах. У крові забійних свиней за промислового утримання, порівняно з домашніми, концентрація кортизолу є вірогідно вищою — на 39,9% (Р˂0,05), як і вміст лактату — у 2,3 раза (Р˂0,01). Основною причиною є стрес, якого зазнають тварини за транспортування та передзабійного утримання. Привертає увагу значна різниця між максимальним та мінімальним рівнем кортизолу в плазмі крові свиней в межах однієї групи. За умови стресу розщеплення глюкози та глікогену в печінці та м’язах проходило за анаеробним шляхом з утворенням лактату. На 1-, 24- та 48-у год. дозрівання м’яса свиней за промислового утримання та забою рівень pH нижчий порівняно з домашнім. Отримані результати досліджень свідчать про нижчу якість отриманої свинини за промислового вирощування і забою свиней, ніж за домашнього.
Дод.точки доступу: Стронський, І. Ю.; Сімонов, М.Р.; Стронський, Ю.С. Є примірники у відділах:
всього 1 : ХР (1) Вільні: ХР (1)
Знайти схожі
|
|