Рейтинг@Mail.ru
Головна Спрощенний режим Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ННСГБ НААН - результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>S=Мед -- Лікувальні властивості<.>
Загальна кількість знайдених документів : 11
Показані документи с 1 по 11
1.


    Китаєва, А. П.
    Лікувальні властивості меду різних регіонів України [Текст] / А. П. Китаєва, К. О. Хамід, З. Т. Семенова // Вісник аграрної науки Причорномор'я = Ukrainian Black sea region agrarian science : наук. журн. - 2016. - N Вип. 2,ч. 1. - С. 137-143. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості
Кл.слова (ненормовані):
мед, діти, вікові групи, харчування, лікування
Анотація: Досліджено вплив лікувальних властивостей меду у харчуванні дітей. Встановлено позитивний вплив лікувальних властивостей меду у харчуванні дітей при повноцінному раціоні у віці від 3 до 16 років.


Дод.точки доступу:
Хамід, К.О.; Семенова, З.Т.

Є примірники у відділах: всього 2 : ХР (2)
Вільні: ХР (2)

Знайти схожі

2.


    Викуль, С. И.
    Антибиотики в меде – пути попадания, характеристика и особенности определения [Текст] / С. И. Викуль // Напитки. Технологии. Инновации : международный научно-аналитический профессиональный журнал. - 2016. - N 1/2. - С. 46-48.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

3.


    Викуль, С. И.
    Антибиотики в меде – пути попадания, характеристика и особенности определения [Текст] / С. И. Викуль // Напитки. Технологии. Инновации : международный научно-аналитический профессиональный журнал. - 2016. - N 3. - С. 42-44. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

4.


    Горніча, М.
    Регулярне вживання меду очищає організм [] / М. Горніча // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2017. - N 11. - С. 24.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

5.


    Дегтярьова, К. О.
    Для захисту печінки [] / К. О. Дегтярьова, О. І. Тихонов // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2017. - N 11. - С. 25-26.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Дод.точки доступу:
Тихонов, О. І.

Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

6.


    Іванченко, М. І.
    Як правильно споживати мед? [] / М. І. Іванченко // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2017. - N 10. - С. 2-3.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

7.


    Охотського, Б. О.
    Мед - кращий засіб для відновлення сил і поліпшення травлення [] / Б. О. Охотського // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2017. - N 10. - С. 3.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

8.


    Адамчук, Л. О.
    Застосування меду в оздоровчому харчуванні [] / Л. О. Адамчук, О. І. Акульонок, Бріндза // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2018. - N 1. - С. 19-20.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Дод.точки доступу:
Акульонок, О.І.; Бріндза, Ян

Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

9.


    Бонк, Беата.
    Як зменшити ризик наявності залишків ліків у меді [Текст] / Б. Бонк, Є. Вільде // Бджоляр. - 2019. - N 8. - С. 17-23.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Дод.точки доступу:
Вільде, Є.

Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

10.


    Кедзя, Б.
    Мед у лікуванні застуди [Текст] / Б. Кедзя, Е. Хольдерна-Кедзя // Бджоляр. - 2022. - N 11. - С. 25.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Дод.точки доступу:
Хольдерна-Кедзя, Е.

Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

11.


    Bouacha, M.
    Comparative Study of the Antibacterial Activity of Algerian Honeys and Manuka Honey Toward Pathogenic Bacteria from Burn Wound Infections [] = Порівняльне вивчення антибактеріальної активності алжирського меду та меду Манука до патогенних бактерій, виділених з інфікованих опікових ран / M. Bouacha, S. Besnaci, I. Boudiar // Мікробіологічний журнал = Mickobiologichny zhurnal : науковий журнал. - 2023. - Том т. 85, N 2. - С. 26-36. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості
Кл.слова (ненормовані):
антибактеріальна дія, опікова інфекція, мед, Манука, полірезистентні бактерії
Анотація: Мед є надзвичайно перспективним засобом у лікуванні інфікованих ран у пацієнтів з опіками. Оцінювали антибактеріальну дію 14 зразків алжирирського меду та меду Манука щодо шести полірезистентних бактерій: Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Staphylococcus saprophyticus та Enterococcus faecalis. Для оцінки впливу зразків меду на ріст патогенних бактерій використовували дифузійний агаровий метод, метод мікророзведення бульйону та метод часового кіллу. Отримані результати показали, що всі досліджувані зразки меду мають добру антибактеріальну дію, і не було виявлено суттєвих відмінностей між зразками алжирського меду та меду Манука, за винятком зразків Н12 та Н13. Грампозитивні бактерії були більш чутливими до зразків меду, ніж грамнегативні бактерії. Інгібуючий діаметр становив від 14 до 38 мм для грампозитивних бактерій та від 8 до 28 мм для грамнегативних бактерій. Мінімальна інгібуюча концентрація алжирського меду становить від 5 до 80 об. %, а мінімальна бактерицидна концентрація — від 10 до 80 об. %. Однак мінімальні значення інгібуючої концентрації меду Манука знаходяться в межах від 5 до 40 об. %, а мінімальні значення бактерицидної концентрації — в межах від 10 до 80%. Співвідношення MBC/MIC становить від 1 до 2, що свідчить, що як алжирський мед, так і мед Манука мають бактерицидну, а не бактеріостатичну дію. Тест Time-kill показав, що інгібуючий ефект меду починається після перших трьох годин інкубації. Зразки меду 3 та 7 пригнічують ріст S. aureus та S. saprophyticus через 15 год, а ріст інших патогенних бактерій через 18 год. Це дослідження пропонує мед як надзвичайно перспективний засіб для лікування опікових інфекцій з полірезистентими бактеріями.


Дод.точки доступу:
Besnaci, S.; Boudiar, I.

Є примірники у відділах: всього 1 : ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

 
© Національна наукова сільськогосподарська бібліотека НААН України
(ННСГБ НААН)
P.I.