Рейтинг@Mail.ru
Главная Упрощенный режим Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Электронный каталог ННСХБ НААН - результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: <.>S=Мед -- Лікувальні властивості<.>
Общее количество найденных документов : 11
Показаны документы с 1 по 11
1.


    Китаєва, А. П.
    Лікувальні властивості меду різних регіонів України [Текст] / А. П. Китаєва, К. О. Хамід, З. Т. Семенова // Вісник аграрної науки Причорномор'я = Ukrainian Black sea region agrarian science : наук. журн. - 2016. - N Вип. 2,ч. 1. - С. 137-143. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості
Кл.слова (ненормированные):
мед, діти, вікові групи, харчування, лікування
Аннотация: Досліджено вплив лікувальних властивостей меду у харчуванні дітей. Встановлено позитивний вплив лікувальних властивостей меду у харчуванні дітей при повноцінному раціоні у віці від 3 до 16 років.


Доп.точки доступа:
Хамід, К.О.; Семенова, З.Т.

Имеются экземпляры в отделах: всего 2 : ХР (2)
Свободны: ХР (2)

Найти похожие

2.


    Викуль, С. И.
    Антибиотики в меде – пути попадания, характеристика и особенности определения [Текст] / С. И. Викуль // Напитки. Технологии. Инновации : международный научно-аналитический профессиональный журнал. - 2016. - N 1/2. - С. 46-48.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

3.


    Викуль, С. И.
    Антибиотики в меде – пути попадания, характеристика и особенности определения [Текст] / С. И. Викуль // Напитки. Технологии. Инновации : международный научно-аналитический профессиональный журнал. - 2016. - N 3. - С. 42-44. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

4.


    Горніча, М.
    Регулярне вживання меду очищає організм [] / М. Горніча // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2017. - N 11. - С. 24.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

5.


    Дегтярьова, К. О.
    Для захисту печінки [] / К. О. Дегтярьова, О. І. Тихонов // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2017. - N 11. - С. 25-26.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Доп.точки доступа:
Тихонов, О. І.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

6.


    Іванченко, М. І.
    Як правильно споживати мед? [] / М. І. Іванченко // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2017. - N 10. - С. 2-3.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

7.


    Охотського, Б. О.
    Мед - кращий засіб для відновлення сил і поліпшення травлення [] / Б. О. Охотського // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2017. - N 10. - С. 3.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

8.


    Адамчук, Л. О.
    Застосування меду в оздоровчому харчуванні [] / Л. О. Адамчук, О. І. Акульонок, Бріндза // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2018. - N 1. - С. 19-20.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Доп.точки доступа:
Акульонок, О.І.; Бріндза, Ян

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

9.


    Бонк, Беата.
    Як зменшити ризик наявності залишків ліків у меді [Текст] / Б. Бонк, Є. Вільде // Бджоляр. - 2019. - N 8. - С. 17-23.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Доп.точки доступа:
Вільде, Є.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

10.


    Кедзя, Б.
    Мед у лікуванні застуди [Текст] / Б. Кедзя, Е. Хольдерна-Кедзя // Бджоляр. - 2022. - N 11. - С. 25.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості


Доп.точки доступа:
Хольдерна-Кедзя, Е.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

11.


    Bouacha, M.
    Comparative Study of the Antibacterial Activity of Algerian Honeys and Manuka Honey Toward Pathogenic Bacteria from Burn Wound Infections [] = Порівняльне вивчення антибактеріальної активності алжирського меду та меду Манука до патогенних бактерій, виділених з інфікованих опікових ран / M. Bouacha, S. Besnaci, I. Boudiar // Мікробіологічний журнал = Mickobiologichny zhurnal : науковий журнал. - 2023. - Том т. 85, N 2. - С. 26-36. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Мед--Лікувальні властивості
Кл.слова (ненормированные):
антибактеріальна дія, опікова інфекція, мед, Манука, полірезистентні бактерії
Аннотация: Мед є надзвичайно перспективним засобом у лікуванні інфікованих ран у пацієнтів з опіками. Оцінювали антибактеріальну дію 14 зразків алжирирського меду та меду Манука щодо шести полірезистентних бактерій: Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Staphylococcus saprophyticus та Enterococcus faecalis. Для оцінки впливу зразків меду на ріст патогенних бактерій використовували дифузійний агаровий метод, метод мікророзведення бульйону та метод часового кіллу. Отримані результати показали, що всі досліджувані зразки меду мають добру антибактеріальну дію, і не було виявлено суттєвих відмінностей між зразками алжирського меду та меду Манука, за винятком зразків Н12 та Н13. Грампозитивні бактерії були більш чутливими до зразків меду, ніж грамнегативні бактерії. Інгібуючий діаметр становив від 14 до 38 мм для грампозитивних бактерій та від 8 до 28 мм для грамнегативних бактерій. Мінімальна інгібуюча концентрація алжирського меду становить від 5 до 80 об. %, а мінімальна бактерицидна концентрація — від 10 до 80 об. %. Однак мінімальні значення інгібуючої концентрації меду Манука знаходяться в межах від 5 до 40 об. %, а мінімальні значення бактерицидної концентрації — в межах від 10 до 80%. Співвідношення MBC/MIC становить від 1 до 2, що свідчить, що як алжирський мед, так і мед Манука мають бактерицидну, а не бактеріостатичну дію. Тест Time-kill показав, що інгібуючий ефект меду починається після перших трьох годин інкубації. Зразки меду 3 та 7 пригнічують ріст S. aureus та S. saprophyticus через 15 год, а ріст інших патогенних бактерій через 18 год. Це дослідження пропонує мед як надзвичайно перспективний засіб для лікування опікових інфекцій з полірезистентими бактеріями.


Доп.точки доступа:
Besnaci, S.; Boudiar, I.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

 
© Национальная научная сельскохозяйственная библиотека НААН Украины
(ННСХБ НААН)
P.I.