Рейтинг@Mail.ru
Главная Упрощенный режим Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Электронный каталог ННСХБ НААН - результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Поисковый запрос: <.>K=корови, рубець, молоко, pН, жирні кислоти<.>
Общее количество найденных документов : 1
1.


    Гультяєва, О. В.
    Вплив кількості жиру в раціоні корів і Pн вмісту рубця на його ферментацію та співвідношення жирних кислот у ліпідах молока [] / О. В. Гультяєва, А.П. Петрук, В. В. Влізло // Біологія тварин : науково - теоретичний журнал. - 2017. - Том Т. 19, N 2. - С. 23-29. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: ВРХ--Годівля--Добавки
Кл.слова (ненормированные):
корови, рубець, молоко, pН, жирні кислоти
Аннотация: Дослідження проведено на 4-х групах корів української чорно-рябої молочної породи продуктивністю 6 тис. кг молока за лактацію, по 5 тварин у групі. Тривалість досліду — останній місяць тільності та перший місяць після отелення. I і III групи отримували типовий збалансований за поживними речовинами раціон. У раціоні корів II і IV груп було на 30 % збільшено кількість жиру шляхом заміни соєвого шроту еквівалентною за вмістом протеїну кількістю соєвих бобів. Крім того, до раціону корів II і IV груп додавали 100 г бікарбонату натрію, 50 г карбонату кальцію і 50 г карбонату магнію для регуляції pH рубцевого вмісту. Додавання буферної суміші на 15 % зменшило концентрацію аміаку (P<0,05) та на 20 % — лактату (P<0,01) в рубці корів, які отримували соєвий шрот. У корів, які отримували соєві боби, на 18 % зменшилась концентрація лактату (P<0,05). Введення до раціону буферної суміші збільшило відносний вміст масляної кислоти умолоці корів II і IV груп та зменшило вміст таких кислот, як 18:1, 18:2, 18:3 та 20:4 (P<0,05–0,01) на раціоні з соєвим шротом. За більшої кількості в раціоні корів жиру у складі молока зростала частка олеїнової (цис-9 18:1) та лінолевої (цис-9,12 18:2) кислот (P<0,05). Буферна кормова добавка зменшувала частку цих кислот при утриманні на обох раціонах (P<0,05). Заміна соєвого шроту соєвими бобами в1,7разу збільшила сумарний вміст транс-ізомерів ненасичених жирних кислот у молоці (P<0,001). Додавання до раціону буферної суміші зменшувало кількість цих кислот (P<0,05). Згодовування буферної суміші зменшувало ускладі молочного жиру частку транс-10, але збільшувало частку транс-11 ізомерів жирних кислот (P<0,05–0,001). Сумарний вміст цис-ізомерів ненасичених жирних кислот умолоці корів усіх груп різнився незначно.


Доп.точки доступа:
Петрук, А.П.; Влізло, В.В.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

 
© Национальная научная сельскохозяйственная библиотека НААН Украины
(ННСХБ НААН)
P.I.