Стр. 156 - babichuk-iv-k

Упрощенная HTML-версия

156
Загальна частина, яка розглядала такі питання як основні поняття
органічної хімії,аналіз органічних сполук та їх формули,полімерія,структура
молекул, ізомерія,стереоізомерія,класифікація органічних сполук та їх
номенклатура;
Вуглеводні (насичені або «парафіни» та ненасичені «алькілєни або
олєфіни,аллєни і ацетілєни C
n
H
2n-4
iC
n
H
2n-6
» [189, с.3]).Як окремі розділи
винесені також галогенопохідні вуглеводнів та металічні сполуки
ацетиленідів, циклопарафіни і циклоолефіни;
Спирти (одноатомні насичені та ненасичені) та алкоголяти, а
також багатоатомні спирти та продукти їх окиснення (однонасичені
моногідроксикислоти,
лактони,
однонасичені
полігідроксікислоти,
діальдегіди, дикетони, однонасичені альдегідокислоти, кетокислоти);
Етери та естери, зокрема естери неорганічних кислот;
Органічні сполуки азоту;
Альдегіди, кетони і кетени;
Однонасичені або монокарбонові кислоти та їх похідні, а також
двоосновні, триосновні кислоти, альдегідо- та оксикислоти, амідо- або
амінокислоти та ін. В цьому розділі вивчаються як насичені, так і ненасичені
кислоти, їх галогеніди, ангідриди, аміди, гідразиди, хлоргідразиди, моно-
амідо- таамінокислоти, амінокислоти, які містять сірку, а також мила;
Таутомерія,
«десмотропія,
псевдомерія,
крівтомерія»,
розщеплення рацемічних сполук, де зокрема вивчаються двоосновні
тригідроксикислоти, тетрагідроксткислоти;
Вуглеводи, де описано
моносахариди(пентози, гексози,
альдогексози та їх конфігурація,кетогексози, аміногексози, глюкозидна
реакція),ферменти або ензими, дисахариди, трисахариди, тетрасахариди,
полісахариди та штучні шовки);