Рейтинг@Mail.ru
Главная Упрощенный режим Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Электронный каталог ННСХБ НААН - результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: <.>S=Харчові продукти -- Якість і безпека<.>
Общее количество найденных документов : 12
Показаны документы с 1 по 12
1.


    Дьяченко, Д. В.
    Функциональные пищевые продукты [Текст] / Д. В. Дьяченко // Мясное дело : ежемесячный производственно-практический, рекламный журнал . - 2011. - N 9. - С. 14-15. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека


Имеются экземпляры в отделах: всего 2 : ХР (2)
Свободны: ХР (2)

Найти похожие

2.


    Бабунова, В. С.
    Применение иммуномикрочиповой технологии для контроля безопасности и качества пищевых продуктов [Текст] / В. С. Бабунова, Д. А. Онищенко [и др.] // Проблемы ветеринарной санитарии, гигиены и экологии : российский журнал. - 2011. - N 1(5). - С. 12-17. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека


Доп.точки доступа:
Онищенко, Д.А.; Ярова, О.А.; Артемов, А.В.; Кондратьева, М.В.; Луцык, С.В.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

3.


    Кравченко, О. І.
    Знак екологічного маркування - визнання екологічної досконалості продукту [] / О. І. Кравченко, Н. М. Бейдик, М. В. Козловська, О. В. Павлів // Тваринництво сьогодні : щоквартальний науково-практичний журнал. - 2012. - N 8. - С.8-13.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека


Доп.точки доступа:
Бейдик, Н.М.; Козловська, М.В.; Павлів, О.В.

Имеются экземпляры в отделах: всего 2 : ХР (2)
Свободны: ХР (2)

Найти похожие

4.


    Очколяс, О.
    Споживні властивості вершкового масла із морськими водоростями [] / О. Очколяс, Л. Тищенко, Т. Лебська // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 149-158. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека
Кл.слова (ненормированные):
вершкове масло, функціональні інгредієнти -- ламінарія, фукус, цистозіра -- спіруліна, йод, селен
Аннотация: Обґрунтовано доцільність створення нових видів масла вершкового із використанням наповнювачів із морських водоростей. Установлено, що додавання ламінарії, фукусу, спіруліни та цистозіри до рецептури масла вершкового сприяє підвищенню його харчової цінності завдяки покращенню макро- та мікроелементного складу, а саме – збагаченню йодом і селеном.


Доп.точки доступа:
Тищенко, Л.; Лебська, Тетяна

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

5.


    Рудавська, Г.
    Фізіологічна ефективність напоїв антистресової дії із молочно-цикорних концентратів [] / Г. Рудавська, С. Вежлівцева, І. Хахалєва // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2019. - N 2. - С. 64-74. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека
Кл.слова (ненормированные):
фізіологічно функціональні напої, концентрати молочно-цикорних напоїв, цикорій, сухе молоко, лікарська рослинна сировина, стрес, анти­оксидантна активність.
Аннотация: Представлено результати дослідження впливу концентратів молочно-цикорних напоїв антистресової дії на стан хворих із розвитком функціональних розладів системи травлення та з нестабільним психоемоційним станом за допомогою медико-біологічної апробації. Підтверджено, що застосування напоїв у складі ком­плексної терапії сприяє швидшому зменшенню кислотності шлунку та кількості рефлюксів і позитивно впливає на вегетативну нервову систему.


Доп.точки доступа:
Вежлівцева, С. ; Хахалєва, І.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

6.


    Чорна, А.
    Конкурентоспроможність зефіру з їстівним покриттям [] / А. Чорна, В. Калмазан, І. Чорний // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2019. - N 2. - С. 75-86. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека
Кл.слова (ненормированные):
кондитерські вироби, їстівне покриття, споживні властивості, товар-аналог, екологічно безпечний вид паковання
Аннотация: Проаналізовано стан виробництва їстівного покриття та сфери його ви­користання. Розглянуто основні аспекти оцінки ефективності виробництва конди­терських виробів з їстівним покриттям. Здійснено експертну оцінку переваг розроб­леного їстівного покриття проти паковання-аналога. Визначено комплексний показник якості та конкурентоспроможність зефіру в їстівному покритті.


Доп.точки доступа:
Калмазан, В.; Чорний, І.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

7.


    Кравченко, М.
    Кондитерські мастики з гліцерином: реологічні характеристики [] / М. Кравченко, Л. Рибчук // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2019. - N 2. - С. 87-97. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека
Кл.слова (ненормированные):
цукрова паста з молочною сироваткою сухою демінералізо­ваною, гліцерин, адгезійна взаємодія, умовно-миттєвий модуль пружності, високо­еластичний модуль, пластична в’язкість, піддатливість харчової системи, в’язкість пружної післядії
Аннотация: Досліджено можливість регулювання реологічних характеристик цукрових паст (мастик) із молочною сироваткою сухою демінералізованою завдяки викорис­танню гліцерину. Встановлено, що зі збільшенням концентрації гліцерину в складі цукрових паст знижуються показники адгезії, еластичності та пружності, під­вищується піддатливість харчової системи, що є позитивним фактором під час формування оздоблювальних напівфабрикатів із цієї пасти. Визначено раціональну концентрацію гліцерину в рецептурах цукрових паст із молочною сироваткою сухою демінералізованою.


Доп.точки доступа:
Рибчук, Л.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

8.


    Власенко, І.
    Крафтова технологія сирокопчених ковбас [] / І. Власенко, Т. Семко // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2019. - N 2. - С. 98-107. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека
Кл.слова (ненормированные):
технологія, сирокопчені ковбаси, стартові культури, функціональне призначення, нітрит натрію, мікроорганізми
Аннотация: Обґрунтовано доцільність використання мікроорганізмів із пробіотичними властивостями та препарату нізин замість нітриту натрію в крафтових технологіях сирокопчених ковбас. Отримані зразки ковбасних виробів відповідали вимогам стандарту за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками.


Доп.точки доступа:
Семко, Т.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

9.


    Адамчук, Л.
    Якість перги: ботанічна ідентифікація та технологія виробництва [] / Л. Адамчук, В. Сухенко, Є. Тисевич // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2021. - N 2(38). - С. 70-84. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека
Кл.слова (ненормированные):
перга, гранули, органолептична оцінка, вологість, флавоноїдні сполуки, антиоксидантна активність
Аннотация: Визначено якість перги залежно від регіонального та ботанічного похо­дження і технології її отримання. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, біохімічні та мікробіологічні показники її якості. Доведено, що антиоксидантна актив­ність перги залежить від регіонального та ботанічного походження і вища у моно­флорної перги.


Доп.точки доступа:
Сухенко, В.; Тисевич, Є.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

10.


    Притульська, Н.
    Фізіологічна ефективність напоїв з насіння пажитника грецького [] / Н. Притульська, Ю. Мотузка, А. Кошельник // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2021. - N 3(39). - С. 105-114. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека
Кл.слова (ненормированные):
аналоги молока рослинного походження, напої, фізіологічна ефективність, цукровий діабет, атеросклероз, пажитник грецький, дієтичне харчування, лікувально-профілактичне харчування
Аннотация: Досліджено вплив напоїв з насіння пажитника грецького на організм людей. Доведено доцільність використання напою в раціонах осіб, хворих на цукровий діабет і атеросклероз. Зафіксовано зниження рівня цукру в крові хворих на цукровий діабет ІІ типу й осіб, у яких діагностовано переддіабетний стан. Встановлено, що вживання напою з насіння пажитника грецького сприяє нормалізації загального рівня холестерину завдяки зниженню вмісту холестерину низької щільності та збільшенню – високої щільності.


Доп.точки доступа:
Мотузка, Ю.; Кошельник, А.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

11.


    Антюшко, Д.
    Вітамінна цінність продукту для ентерального харчування геродієтичного призначення [] / Д. Антюшко // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2021. - N 3(39). - С. 115-125. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека
Кл.слова (ненормированные):
вітамінна цінність, продукт для ентерального харчування геродієтичного призначення, вітамінне збагачення, жиро- та водорозчинні вітаміни, антиоксиданти, рівень задоволення, рекомендована добова потреба
Аннотация: Досліджено вітамінну цінність розробленого сухого розчинного продукту для ентерального харчування геродієтичного призначення. Проаналізовано орієнтовний рівень забезпечення узагальненої добової потреби осіб, які належать до старшої вікової категорії, в основних вітамінах при споживанні розробленого виробу в підготовленому рідкому стані.


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

12.


    Карпутіна, М.
    Безпечність і якість напоїв на основі сорго [] / М. Карпутіна, Д. Харгелія, О. Вітряк // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2022. - N 3(43). - С. 99-107. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека
Кл.слова (ненормированные):
сік цукрового сорго, сусло, мікроорганізми, безалкогольний сік, безпечний проміжний продукт
Аннотация: У наш час умови існування харчових підприємств визначаються наявністю ефективної системи управління безпекою та якістю. Відповідно до принципів HACCP, аналіз небезпечних факторів необхідно проводити як для сировини, так і для напівфабрикатів, щоб виявити можливі ризики отримання невідповідної продукції. Використання соку цукрового сорго (ССЦ) у виробництві безалкогольних напоїв в якості основи рецептури продукції дозволить отримати високоякісний соковий напій, збагачений біологічно активними речовинами. У статті викладено аналіз безпеки та якості сусла на основі ССЖ як напівфабрикату, встановлення параметрів його пастеризації для отримання безпечних та якісних напоїв. Отримане сусло на основі SSJ можна рекомендувати як безпечний проміжний продукт для виробництва як соків, так і безалкогольних напоїв бродіння.


Доп.точки доступа:
Харгелія, Д.; Вітряк, О.

Имеются экземпляры в отделах: всего 2 : ХР (2)
Свободны: ХР (2)

Найти похожие

 
© Национальная научная сельскохозяйственная библиотека НААН Украины
(ННСХБ НААН)
P.I.