Рейтинг@Mail.ru
Главная Упрощенный режим Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Электронный каталог ННСХБ НААН - результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: <.>S=Мед -- Загальні питання<.>
Общее количество найденных документов : 17
Показаны документы с 1 по 17
1.
   552191
   С 24


    Світко, Олена.
    Мед смакує і лікує [Текст] / О. Світко. - Київ : Дім, сад, город, 2018. - 34 с. - (Будьмо здорові ; № 1 січень-березень). - 4.00 грн
УДК
Рубрики: Мед--Загальні питання

Держатели документа:
ННСГБ НААН
Экземпляры всего: 1
ХР (1)
Свободны: ХР (1)
Найти похожие

2.


    Коцюмбас, О.
    Як організувати відкачування меду? [Текст] / О. Коцюмбас // Бджоляр. - 2019. - N 7. - С. 19-24.
Рубрики: Мед--Загальні питання


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

3.


    Богач, А.
    Оксамитовий кремовий мед [Текст] / А. Богач // Бджоляр. - 2019. - N 9. - С. 24-25.
Рубрики: Мед--Загальні питання


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

4.


    Карпенко, О.
    "Україна медова і світ" [Текст] / О. Карпенко // Агроиндустрия : путеводитель в мире информации для агроресурсов. - 2019. - N 11. - С. 74-79.
Рубрики: Мед--загальні питання


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

5.


   
    Чи є передумови для подорожчання меду? [] // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2019. - N 11/12. - С. 5.
Рубрики: Мед--Загальні питання


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

6.


   
    Вимоги до меду [] // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2020. - N 1. - С. 11-12.
Рубрики: Мед--Загальні питання


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

7.


    Альшанова, О.
    Вимоги до меду [] / О. Альшанова // Пасіка : додаток до журналу "Дім, сад, город". - 2020. - N 2. - С. 4-6.
Рубрики: Мед--Загальні питання


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

8.


   
    Порівняльна характеристика меду з гречки з різних регіонів України [Текст] / Л. М. Лазарєва, Л. І. Штангрет, Ж. В. Шаповал // Бджільництво України : науково-виробничий журнал. - 2020. - N вип. 4. - С. 38-41. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Мед--Загальні питання
Кл.слова (ненормированные):
мед з гречки, показники якості, масова частка води, активність діастази
Аннотация: Подано результати досліджень основних показників якості меду з гречки на відповідність до національних стандартів. Проаналізовано 177 зразків меду з гречки, відібраного з різних регіонів України. Установлено, що показники його якості відповідають меду вищого ґатунку, крім значення масової частки води. За показником вмісту масової частки води мед з гречки відповідає меду першого ґатунку. Показано, що середнє значення показника масової частки відновлювальних цукрів коливалося в межах 92,5 ± 0,8 – 95,8 ± 5,2%; масової частки сахарози – від 2,8 ± 0,3 до 3,7 ± 0,1%. Доведено, що найвищий показник діастазного числа мав мед з гречки із Західного регіону (середнє значення становило 44,4 ± 2,2 од. Готе).


Доп.точки доступа:
Лазарєва, Л.М.; Штангрет, Л.І.; Шаповал, Ж.В.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

9.


   
    Скринінг якості липового меду з різних регіонів України [Текст] / Л. М. Лазарєва [и др.] // Вісник аграрної науки : науково - теоретичний журнал Національної академії аграрних наук України. - 2021. - N 8. - С. 26-31. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Мед--Загальні питання
Кл.слова (ненормированные):
продукти бджільництва, показники якості, масова частка води, активність діастази, гідроксиметилфурфурол, сахароза
Аннотация: Аналіз багаторічних досліджень меду з різних регіонів України свідчить про те, що липовий мед вітчизняних виробників має високі показники якості і натуральності. Доведено, що показники його якості відповідають вимогам національного стандарту ДСТУ 4497:2005 «Мед натуральний. Технічні умови» та наявним вимогам ЄС. Установлено, що найвищий показник діастазного числа мав мед з липи з Південного регіону (середнє значення 34,0±1,1 од. Готе). З’ясовано, що максимальний вміст масової частки сахарози (3,7%) мав мед з липи Північного регіону України і тому відповідає вимогам національного стандарту ДСТУ 4497:2005 «Мед натуральний. Технічні умови» меду І ґатунку.


Доп.точки доступа:
Лазарєва, Л.М.; Постоєнко, В.О.; Штангрет, Л.І.; Постоєнко, Г. В.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

10.


    Кшишко, Пьотр.
    Про секційний мед [Текст] / П. Кшишко // Бджоляр. - 2022. - N 4. - С. 18-20.
Рубрики: Мед--Загальні питання


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

11.


    Каніа, Артур.
    Як зменшити вміст води в меді? [Текст] / А. Каніа // Бджоляр. - 2022. - N 1. - С. 15-19.
Рубрики: Мед--Загальні питання


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

12.


    Йоахіміак, Ізабелла.
    Найпоширені помилки під час відкачування меду, що мають вплив на його якість [Текст] / І. Йоахіміак // Бджоляр. - 2022. - N 1. - С. 20-26.
Рубрики: Мед--Загальні питання


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

13.


    Каніа, Артур.
    Як зменшити вміст води в меді? [Текст] / А. Каніа // Бджоляр. - 2022. - N 2. - С. 8-13. - Закінчення. Поч. у № 1/2022.
Рубрики: Мед--Загальні питання


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

14.


   
    Фізико-хімічні властивості падевого меду України [Текст] / Л. М. Лазарєва, В. О. Постоєнко, Л. І. Штангрет // Бджільництво України : науково-виробничий журнал. - 2021. - N вип. 6. - С. 49-55. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Мед--Загальні питання
Кл.слова (ненормированные):
мед, падь, електропровідність, пролін, масова частка води, активність діастази
Аннотация: Проаналізовано фізико-хімічні властивості 22-х зразків падевого меду на відповідність національним стандартам. Виявлено, що 9 зразків меду мали негативну реакцію на наявність паді. Показник вмісту масової частки води у падевому меду коливався в межах 16,5–21,5%. Установлено, що електропровідність падевого меду перевищує 0,8 мсм/см, що відповідає вимогам для меду вищого ґатунку та нормативам ЄС для падевого меду. Показано, що активність діастази у падевих медах коливалася в діапазоні 23,86–64,0 од. Готе.


Доп.точки доступа:
Лазарєва, Л.М.; Постоєнко, В.О.; Штангрет, Л.І.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

15.


   
    Спектрополяриметрія водних сумішей вуглеводнів [Текст] / Л. М. Лазарєва, Ю. О. Мягченко, І. Ю. Дорошенко // Бджільництво України : науково-виробничий журнал. - 2021. - N вип. 7. - С. 21-25. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Мед--Загальні питання
Кл.слова (ненормированные):
спектроскопія ядерного магнітного резонансу, рідинна хроматографія, оптична активність
Аннотация: Запропоновано застосувати спектрополяриметричний метод для визначення складу суміші водорозчинних вуглеводнів, кожний із яких володіє оптичною активністю. Метод може широко практикуватися для аналізу такої суміші природного походження, як мед. У конструкції поляриметра використано сучасні стабільні джерела світла – суперлюмінесценті світлодіоди. Під час вимірювань нема потреби в механічних рухомих деталях, що підвищує стабільність та швидкодію пристрою.


Доп.точки доступа:
Лазарєва, Л.М.; Мягченко, Ю. О.; Дорошенко, І. Ю.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

16.


   
    Оцінка впливу кліматичних умов на якісні показники меду бджолиного [Текст] / Л. М. Лазарєва, Л. І. Акименко, В. О. Постоєнко // Бджільництво України : науково-виробничий журнал. - 2022. - N вип. 8. - С. 42-47. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Мед--Загальні питання
Кл.слова (ненормированные):
мед, масова частка води, активність діастази, ГМФ
Аннотация: Проаналізовано фізико-хімічні показники якості меду від приватної пасіки з Броварського району Київської області за три роки (2019–2021). Встановлено, що 13 зразків меду 2019 р. відповідали вимогам нормативних документів за такими показниками: масова частка води, активність діастази, вміст гідроксиметилфурфуролу (ГМФ), 2 зразки визначено як мед першого ґатунку. Виявлено, що під впливом кліматичних умов збільшується кількість зразків меду бджолиного за показниками активності діастази та ГМФ, які не відповідають нормативним документам.


Доп.точки доступа:
Лазарєва, Л.М.; Акименко, Л. І.; Постоєнко, В.О.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

17.


   
    Обґрунтування специфічних показників як критеріїв оцінки монофлорності меду з гречки [Текст] / Л. М. Лазарєва [и др.] // Вісник аграрної науки : науково - теоретичний журнал Національної академії аграрних наук України. - 2023. - N 2. - С. 26-33. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Мед--Загальні питання
Кл.слова (ненормированные):
мед з гречки, показники якості, монофлорність, органолептичні показники, фізико-хімічні показники, вміст проліну.
Аннотация: Розроблено комплексний підхід до оцінювання монофлорного меду з гречки, що дає змогу визначити його особливість за органолептичними властивостями, специфічними фізико-хімічними показниками та показниками натуральності.

Перейти к внешнему ресурсу: переглянути статтю

Доп.точки доступа:
Лазарєва, Л.М.; Акименко, Л. І.; Постоєнко, В.О.; Ковальська Л. М., Постоєнко Г. В., Шаповал Ж. В.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

 
© Национальная научная сельскохозяйственная библиотека НААН Украины
(ННСХБ НААН)
P.I.