Рейтинг@Mail.ru
Главная Упрощенный режим Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Электронный каталог ННСХБ НААН - результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: <.>S=Люпин -- Біологічні властивості<.>
Общее количество найденных документов : 7
Показаны документы с 1 по 7
1.


    Дроздов, С. Н.
    Температура почвы и СО2-обмен у растений люпина [] : научное издание / С. Н. Дроздов, Е. С. Холопцева, Э. Г. Попов // Сельскохозяйственная биология. Серия "Биология животных" : научно - теоретический журнал. - 2010. - N4. - С. 101-104. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Люпин --Біологічні властивості


Доп.точки доступа:
Холопцева, Е.С.; Попов, Э.Г.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1
Свободны: 1

Найти похожие

2.


    Ратошнюк, В. І.
    Виробництво насіння люпину вузьколистого в одновидовому посіві та при сумісному вирощуванні із злаковими зерновими культурами [] / В. І. Ратошнюк // Агропромислове виробництво Полісся : збірник наукових праць. - 2011. - N 4. - С. 35-39. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Люпин --Біологічні властивості


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

3.


    Афонина, Е. В.
    Изменение содержания алкалоидов в крупе люпина после экстракции [] / Е. В. Афонина, В. И. Костюченко // Кормопроизводство : ежемесячный научно-производственный журнал. - 2012. - N 5. - С. 47-48. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Люпин --Біологічні властивості


Доп.точки доступа:
Костюченко, В.И.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

4.


    Паска, М.
    Люпинове борошно – високобілковий збагачувач харчових продуктів [] / М. Паска, О. МаслійчуК // Продовольча індустрія АПК : науково-практичний журнал. - 2015. - N 6. - С. 37-40. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Люпин --Біологічні властивості
Кл.слова (ненормированные):
люпин, харчовий люпин, люпинове борошно, білковий збагачувач, харчові продукти -- lupin, food lupin, lupin flour, protein enrichment, food products
Аннотация: Досліджено історію та поширення харчової культури роду Lupinus. Проаналізовано літературні джерела про застосування люпинового борошна у розробках зарубіжних і вітчизняних науковців. Висвітлені особливості застосування люпинового борошна у хлібопекарській, макаронній, кондитерській, молочній та м’ясній галузях. Встановлено, що в люпиновому борошні міститься 36,6 % білка, що на 2,2% більше, ніж у соєвому. Рекомендовано вводити люпинове борошно, як білковий збагачувач у харчові продукти для розв’язання проблеми повноцінного, екологічно чистого білкового харчування.
Studied history and spread of food culture genus Lupinus. Analyzed literary sources about the application of lupin flour in the development of foreign and domestic scientists. Acquainted with using of lupin flour in baking, pasta making, confectionery, dairy and meat industries. Established that lupin flour containes 36.6% protein,that is 2.2% more than in soy. Recommended to include lupin floor in meals as a protein enriched component to address a full, environment riendly and full if proteins diet.


Доп.точки доступа:
МаслійчуК, О.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

5.


    Муляр, О. А.
    Стан та перспективи використання продуктів з білого люпину в технології харчових продуктів [] / О. А. Муляр, В. Ф. Доценко, Н. П. Бондар // Зернові продукти і комбікорми. Якість. Виробництво. Використання. Технології, Обладнання. Автоматизація, Управління. Економіка : науково-виробничий журнал. - 2017. - Том Т.17,ч.1, N 65. - С. 32-40. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Люпин --Біологічні властивості
Кл.слова (ненормированные):
люпин, білий люпин, білкові продукти, білковий концентрат, білок, амінокислота, амінокислотний
Аннотация: В сучасній харчовій біотехнології основною сировиною для отримання рослинних ізолятів і концентратів є соя. Проте останнім часом відношення до неї споживачів суттєво погіршилося через велику кількість геномодифікованої сиро- вини. Нами було проаналізовано вітчизняні та іноземні літературні джерела, які розглядають люпин, як перспективне джерело білка та есенціальних нутрієнтів. В статті розглянуто основні способи виробництва білкових продуктів з високобілковї сировини і сфери їх використання. Встановленно можливість застосування продуктів переробки люпину в м’ясній, молочній, кондитерській, макаронній та хлібопекарській галузі. Досліджено нові сорти білого люпину, що виро- щуються на території України та доведено перспективність їх використання в технології харчової продукції. На основі огляду методів отримання білкових концентратів, найдоцільнішим є метод ферментативного гідролі- зу, який обумовлений отриманням концентратів з найбільшим вмістом білка.


Доп.точки доступа:
Доценко, В.Ф.; Бондар, Н.П.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

6.
   151343
   Р 69


    Романова, Л. П.
    О культуре люпина в условиях Томской области [Текст] : автореф. дисс. ... канд. биол. наук / Л.П. Романова ; Томский гос. ун-т им. В.В. Куйбышеа. - Томск : [б. и.], 1955. - 14 с. - Б. ц.
Рубрики: Люпин --Біологічні властивості

Держатели документа:
ННСГБ НААН

Доп.точки доступа:
Томский гос. ун-т им. В.В. Куйбышева
Экземпляры всего: 1
ХР (1)
Свободны: ХР (1)
Найти похожие

7.
   186967
   Л 59


    Лин Цзян-Син
    Цито-эмбриологические и гибридологические исследования люпина [Текст] : автореф. дисс. ... канд. биол. наук / Лин Цзян-Син ; науч. рук. А. И. Атабекова ; Москов. ордена Ленина с.-х. акад. им. К.А. Тимирязева. - Москва : [б. и.], 1960. - 16 с. - Б. ц.
Рубрики: Люпин --Біологічні властивості

Держатели документа:
ННСГБ НААН

Доп.точки доступа:
Атабекова, А.И. \науч. рук.\; Москов. ордена Ленина с.-х. акад. им. К.А. Тимирязева
Экземпляры всего: 1
ХР (1)
Свободны: ХР (1)
Найти похожие

 
© Национальная научная сельскохозяйственная библиотека НААН Украины
(ННСХБ НААН)
P.I.