Рейтинг@Mail.ru
Главная Упрощенный режим Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Электронный каталог ННСХБ НААН - результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: <.>K=дескриптори<.>
Общее количество найденных документов : 8
Показаны документы с 1 по 8
1.
Шифр: ТіР4/2016/1
   Журнал

Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал/ Київський національний торговельно-економічний університет. - 2005 . - Выходит дважды в год
2016г. N 1
Содержание:
Ільченко, Н. Глобалізаційні процеси та тенденції розвитку оптової торгівлі / Н. Ільченко. - С.5-15. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: глобалізаційні процеси, оптова торгівля, складський товарооборот, товарні запаси, капітальні інвестиції.
Ромат, Є. Система бренд-маркетингових комунікацій / Є. Ромат. - С.16-25. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: комунікації, маркетингові комунікації, бренд-маркетингові комунікації, бренд-маркетингові стратегії.
Fayvishenko, D. The concept of brand positsoning / D. Fayvishenko. - С.25-31. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: аналітичний прогноз, бренд, позиціонування, просування торгової марки , обсяг продажів, маркетинг
Галько, Світлана. Класифікація товарів як інструмент транспарентності міжнародної торгівлі / С. Галько, В. Осієвська. - С.32-47. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: класифікація, номенклатура товарів, гармонізована система
Власенко, І. Ринок молока у Вінницькій області: тенденції розвитку / І. Власенко, Ів. Власенко, В. Клименко. - С.48-58. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: виробництво молока як сировини, безпечність продукції, молокопереробні підприємства, екологічно чиста продукція
Притульська, Наталія. Захист прав споживачів харчових продуктів для спеціальних медичних цілей / Н. Притульська, Ю. Мотузка. - С.59-70. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: безпечність, вибір, захист прав споживачів, інформування, харчові продукти для спеціальних медичних цілей, маркування, якість
Антюшко, Дмитро. Імплементація положень стандарту ISO 9001:2015 для вдосконалення систем управління якістю / Д. Антюшко. - С.71-79. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: стандарт, система управління якістю, терміни та визначення, принципи, процесний підхід
Yazami, R. Li-batteries: electrochemical intercalation of fluorocomplex anions into carbon nanotubes / R. Yazami, I. Goncharova. - С.80-85. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: літієві батареї, комплексні фториди, карбонові нанотрубки, електрохімічні чарунки, розчини електролітів, циклічна вольтамперометрія, аніонна інтеркаляція
Коломієць, Т. Методологічні засади визначення ринкової вартості товарів при товарознавчій експертизі / Т. Коломієць, Л. Черняк. - С.86-96. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: товарознавча експертиза, ринкова вартість, ідентифікаційна експертиза, товарна приналежність, товар ідентичний, товар аналогічний, порівняльний підхід, ознаки класифікації
Михайлова, Г. Теплозахисні властивості ковдр із об’ємними наповнювачами / Г. Михайлова, Н. Форостяна. - С.96-105. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: постільні вироби, ковдри, наповнювачі, теплозахисні властивості
Орлова, Н. Вологозатримувальна здатність заморожених томатів / Н. Орлова, С. Белінська, Н. Камєнєва. - С.106-113. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: втрати маси, вологозатримувальна здатність, заморожування, низькотемпературне зберігання, томати
Тележенко, Л. Розробка напоїв із високим фіт-фактором / Л. Тележенко, К. Михайлова. - С.114-123. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: напої, критерій якості, глікемічне навантаження, оздоровча характеристика, окисно-відновний потенціал, фіт-фактор
Дейниченко, Г. Азотисті речовини біофортифікованих томатних овочів / Г. Дейниченко, О. Юдічева. - С.124-130. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: біофортифікація, білок, "Ріверм", азотисті речовини, амінокислота, томатні овочі
Рудавська, Ганна. Сенсорний аналіз відновлених напоїв із цикорію методом профілю флейвору / Г. Рудавська, І. Хахалєва. - С.131-137. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: відновлені напої, органолептичне оцінювання, сенсорна характеристика, метод профілю флейвору, профілограма, дескриптори
Радченко, Л. Органолептична оцінка пастильних виробів зі стевією та еламіном / Л. Радченко, О. Соколовська, А. Гасанова. - С.137-149. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: зефір, пастила, еламін, стевія, сенсорний аналіз, органолептичні показники
Очколяс, О. Споживні властивості вершкового масла із морськими водоростями / О. Очколяс, Л. Тищенко, Т. Лебська. - С.149-158. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: вершкове масло, функціональні інгредієнти, ламінарія, фукус, цистозіра, спіруліна, йод, селен
Сидоренко, О. Біологічна цінність білків Rapana venosa / О. Сидоренко, М. Апач, Г. Буркацька. - С.159-168. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: чорноморська рапана, біологічна цінність, амінокислотний скор, коефіцієнт утилітарності, харчові білки
Менчинська, А. Жирнокислотний склад ліпідів паст на основі ікри прісноводних риб / А. Менчинська. - С.169-176. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: ікра, паста, ліпіди, жирнокислотний склад, біологічна ефективність
Кравченко, М. Вплив борошна "Здоров’я" на реологічні характеристики клейковини борошняних сумішей / М. Кравченко, О. Романовська. - С.177-184. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: клейковина, еластичність, розтяжність, гідратаційна здатність, мікроструктура, борошно, бісквіт
Гніцевич, В. Властивості м’ясних січених мас із рослинним напівфабрикатом / В. Гніцевич, Н. Чехова. - С.184-193. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: напівфабрикат на основі печериць і насіння гарбуза, м’ясні січені маси, функціонально-технологічні властивості, моделювання
Дубініна, А. Моделювання складу арахісових паст підвищеної біологічної цінності / А. Дубініна, С. Ленерт, О. Хоменко. - С.193-207. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: функціональні продукти, арахісова паста, біологічна цінність
Сімахіна, Г. Використання білка зеленої маси овочевих культур у харчових технологіях / Г. Сімахіна, Н. Науменко. - С.208-221. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: амінокислоти, білки, біологічна цінність, , зелена маса рослин, функціонування, харчування
Дудла, І. Гармонізація вимог до безпечності лакофарбових матеріалів в Україні та ЄС / І. Дудла. - С.222-235. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: лакофарбові матеріали, покриття, безпечність, леткі органічні сполуки, важкі метали
Сhykyn, N. The sorption of ions heavy metals by technical lignins / N. Сhykyn, O. Sevastyanova, B. Pasalskiy. - С.235-243. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: sorption, lignins, hydrolysis lignin, kraft lignin, extracted lignin, metal ions, сорбція, лігніни, гідролізний лігнін, крафт-лігнін, екстрагірований лігнін, йони металів
Сєногонова, Г. Мікробіологічна безпечність батончиків висівкових / Г. Сєногонова. - С.243-250. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: батончики висівкові, контроль ваги тіла, мікробіологічні показники безпечності
Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие
Перейти к описаниям статей

2.


    Рудавська, Ганна.
    Сенсорний аналіз відновлених напоїв із цикорію методом профілю флейвору [] / Г. Рудавська, І. Хахалєва // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 131-137. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Напої
Кл.слова (ненормированные):
відновлені напої, органолептичне оцінювання, сенсорна характеристика, метод профілю флейвору -- профілограма -- дескриптори
Аннотация: Наведено результати сенсорного аналізу відновлених напоїв із цикорію методом профілю флейвору. Показано доцільність його використання для виявлення дескрипторів органолептичних властивостей відновлених напоїв. Запропоновано використання 10 дескрипторів профільного аналізу.


Доп.точки доступа:
Хахалєва, І.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

3.


    Лисенко, Н. П.
    Визначення рівня якості зразків губної помади [] / Н. П. Лисенко // ВІсник Сумського національного аграрного університету. серія "Економіка та менеджмент" : науково методичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 68-72. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Маркетинг
Кл.слова (ненормированные):
косметичні товари, косметика, губна помада, споживні властивості, показники якості, рівень якості, правила відбору проб, органолептичні методи оцінки якості, дескриптори, профілювання дескрипторів, дескриптно-профільний метод.
Аннотация: Проблема якості косметики є сучасною і актуальною. В статті приведена оцінка споживних властивостей зразків губних помад, які реалізуються на Сумському центральному ринку. Описані результати експериментальних досліджень з використанням дескрипторно-профільного методу та визначений рівень якості.


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

4.


    Лебська, Т.
    Профіль флейвору вершкового масла з морськими водоростями [] / Т. Лебська, О. Очколяс // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 2. - С. 109-116. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Водорості--Загальні питання
Кл.слова (ненормированные):
вершкове масло з морськими водоростями, органолептична оцінка, сенсорна характеристика, метод профілю флейвору, дескриптори, профілограма.
Аннотация: Наведено результати сенсорного аналізу вершкового масла з морськими водоростями методом профілю флейвору. Показано доцільність його застосування для оцінки загального враження вершкового масла з наповнювачами. Запропоновано використання 10 дескрипторів профільного аналізу.


Доп.точки доступа:
Очколяс, О.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

5.


    Рєпіна, І. М.
    Трансформаційний аналіз та прогноз розвитку інноваційного підприємництва в Україні [] / І. М. Рєпіна // Економіка України : науковий журнал. - 2018. - N 11/12. - С. 19-27. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Економіка --Заг. питання
Кл.слова (ненормированные):
інноваційне підприємництво; дескриптори розвитку; наукомісткість ВВП; венчурне фінансування; патенти; інноваційний анклав; стартап; екосистема інноваційного підприємництва; глобальний інноваційний індекс
Аннотация: Пізнання та системне дослідження сутності інноваційних процесів продовжує залишатися надзвичайно актуальним науковим і прикладним завданням. У статті розглянуто стан і перспективи розвитку інноваційного підприємництва в Україні порівняно з країнами інноваційного анклаву для пошуку каталізаторів його активізації. Основою наведених узагальнень і висновків слугували праці вітчизняних і зарубіжних учених, нормативно-законодавчі акти, публічні звіти та плани інноваційного розвитку України різних часових проміжків, дані Держкомстату України, Євростату, офіційних рейтингів Startup Ranking та Global Innovation Index. Під час дослідження застосовано широкий спектр загальнонаукових і спеціальних методів пізнання. Для проведення трансформаційного аналізу розвитку інноваційного підприємництва запропоновано дескриптивну модель ADIE 7D, яка базується на семи дескрипторах: «Наукомісткість ВВП», «Венчурне фінансування інноваційної діяльності», «Питома вага підприємств, що займаються інноваціями», «Кількість зареєстрованих патентів», «Реалізація інноваційних проектів (Start-up)», «Екосистема інноваційного підприємництва», «Глобальний інноваційний індекс». Вона дозволила ідентифікувати стимулятори і дестимулятори впливу на процес створення сприятливого середовища інноваційної активності. Серед ключових стимуляторів розвитку інноваційного підприємництва слід вказати на значний інноваційний потенціал, підприємницький ентузіазм і креативність інноваторів. Проте відсутність належного фінансування та гармонізованої екосистеми інноваційного підприємництва стає на перешкоді радикальних змін, спрямованих на інноваційний прорив нашої держави. На основі результатів проведеного аналізу представлено стратегічну карту розвитку інноваційного підприємництва в Україні за дескрипторами запропонованої моделі. У подальших дослідженнях планується доповнити цю дескриптивну модель ADIE 7D за рахунок імплементації нових перспективних дескрипторів для поглиблення аналітичних процедур.


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

6.


    Бутко, М. П.
    Інституціональні засади модернізації продуктивних сил регіонів України в умовах децентралізації управління [] / М. П. Бутко, Ю. П. Харченко // Економіка України : науковий журнал. - 2020. - N 8(705). - С. 58-75. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Децентралізація--Розвиток
Кл.слова (ненормированные):
інститут; установа (організація); продуктивні сили; локалізація; соціально-гуманітарний простір; озеленення; суб’єктно-об’єктні відносини; керований розвиток; інклюзивність; іманентність; емпатія; дескриптори
Аннотация: Увага наукової спільноти, органів влади, місцевого самоврядування звертається на необхідність посилення інституціональної бази модернізації продуктивних сил регіонів України в умовах децентралізації. Окреслено сутність впливу інституційного середовища на модернізацію продуктивних сил регіонів України, вказано синхронізацію дій органів державного управління всіх рівнів для отримання вітчизняною економікою конкурентних переваг у сучасних умовах. З позицій нового регіоналізму інституціоналізмом пропонується розуміти систему соціальних відносин, яка базується на гуманоцентризмі та розумній спеціалізації, що гармонізують модернізацію продуктивних сил при свідомому використанні економічних законів та ефективному державному управлінні для сталого просторового розвитку, реалізація просторової конкурентної переваги в умовах обмеженості ресурсів та посилення інтеграційних процесів. Економічне пожвавлення у просторовому вимірі повинно базуватися на активізації діяльності насамперед у виробничому секторі, оскільки саме тут створюється валова додана вартість, а отже, і її бюджетна складова. Стверджується, що в умовах децентралізації управління змінюється характер суб'єктно-об'єктних відносин щодо ролі територіальних громад та регіонів у процесах модернізації продуктивних сил. Показано, що на сучасному етапі суспільного розвитку слід об'єктивно визнати, що територіальні громади не здатні самостійно забезпечити класичну еволюційну відповідність продуктивних сил характеру виробничих відносин, а бюджетний детермінізм формує лише споживчі настрої у всій системі місцевого самоврядування. Зокрема, вони підкреслили об’єктивне послаблення впливу бюджетної децентралізації та необхідність створення передумов для локалізації економічного простору шляхом створення нових робочих місць, ефективного функціонування соціально-гуманітарної сфери та раціонального природокористування. Запропоновано систему дескрипторів, що формують інституційні виклики та загрози у сфері державного управління в сучасних умовах.


Доп.точки доступа:
Харченко, Ю. П.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

7.


    Абдуллаєв, Ф. Х.
    Проектування запитів, форм і звітів інформаційної системи по генетичних ресурсів рослин [] / Ф. Х. Абдуллаєв // Генетичні ресурси рослин : науковий журнал. - 2020. - N 27. - С. 93-100. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Генетичні ресурси рослин--інформаційне забезпечення
Кл.слова (ненормированные):
генофонд рослин, генетичні ресурси рослин, зародкова плазма, колекція, зразок, Генбанка, база даних, інформаційна система, дескриптори, характеристики
Аннотация: Створена Національна інформаційна система є унікальною і своєрідною, в якій буде сконцентрована комплексна інформація по генофонду рослин Узбекистану, характерна саме для регіону Центральної Азії та Південного Кавказу, яка не має аналогів у світі.


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

8.


   
    Morphological and molecular characterization of Indian potato (Solanum tuberosum L.) cultivars [] / K. N. Chourasia, V. U. Patil, G. Vanishree // Цитология и генетика : международный научный журнал. - 2023. - Том т. 57, N 3(339). - С. 48-50. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Картопля --Сорти
Кл.слова (ненормированные):
дескриптори DUS, мікросателіт, різноманіття, генетична основа, родовід
Аннотация: Картопля (Solanum tuberosum L.) – четверта за поширеністю продовольча культура у світі та основний овоч, який вирощують в Індії. Кожного року з’являються нові сорти з вдосконаленими агрономічними якостями, тому важливість їхнього характеризування за допомогою морфологічних та молекулярних методів полягає не лише в реєстрації та однозначній ідентифікації, але також в кількісному визначенні їхньої різноманітності. Для оцінки різноманітності та встановлення віддаленості між 55 сортами картоплі було використано 50 морфологічних дескрипторів віддаленості, подібності та стабільності (DUS), включаючи 22 кількісних параметри, а також 24 високоінформативних мікросателітних маркери або маркери простих повторів послідовностей (SSR). Сорти картоплі було згруповано в різні кластери 5 та 3 на основі морфологічних параметрів та молекулярного аналізу, відповідно. Такі сорти, як Kufri Kashigaro і Kufri Anand, продемонстрували найвищий показник різноманітності, 1,95, у плані морфології, а два місцеві сорти, Phulwa і Jeevan Jyoti, використані як батьківські сорти у програмах селекції, показали найвищий рівень різноманітності за молекулярними маркерами. Як очікувалось, SSR маркери продемонстрували різноманітність при детальному й глибокому вивченні – 294 поліморфних алелі і значення показника інформаційного поліморфізму (PIC) було в діапазоні від 0,57 до 0,91. Очікувана гетерозиготність різнилася від 0,57 до 0,92 із середнім значенням розрізнювальної здатності Rp в 4,57. Серед сортів картоплі спостерігали значне різноманіття, ці виразні сорти можна використовувати в якості батьківських ліній для селекції картоплі у ширшому середовищі та за сценарію зміни клімату. Більше того, дані генотипування можуть слугувати референтними значеннями для розрізнення різних сортів картоплі.


Доп.точки доступа:
Chourasia, K. N.; Patil, V. U.; Vanishree, G.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

 
© Национальная научная сельскохозяйственная библиотека НААН Украины
(ННСХБ НААН)
P.I.