Рейтинг@Mail.ru
Главная Упрощенный режим Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Электронный каталог ННСХБ НААН - результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: <.>II=ТіР4/2016/1<.>
Общее количество найденных документов : 25
Показаны документы с 1 по 20
 1-20    21-25 
1.


    Ільченко, Н.
    Глобалізаційні процеси та тенденції розвитку оптової торгівлі [] / Н. Ільченко // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 5-15. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Торгівля --Загальні питання
Кл.слова (ненормированные):
глобалізаційні процеси, оптова торгівля, складський товарооборот, товарні запаси, капітальні інвестиції.
Аннотация: Доведено, що процеси глобалізації істотно впливають на зміст і темпи формування нових відносин в оптовійторгівлі. Науково обґрунтовано стратегічні напрями й тенденції розвитку оптової торгівлі. Проведено аналіз статистичної звітності підприємств оптової торгівлі та визначено її основні недоліки. Запропоновано шляхи подальшого реформування оптової торгівлі в Україні в межах концептуальних основ її розвитку.


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

2.


    Ромат, Є.
    Система бренд-маркетингових комунікацій [] / Є. Ромат // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 16-25. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Ринкові дослідження
Кл.слова (ненормированные):
комунікації, маркетингові комунікації -- бренд-маркетингові комунікації -- бренд-маркетингові стратегії.
Аннотация: Висвітлено тему сутності системи маркетингових комунікацій, які використовуються під час формування бренду. Розкрито поняття та особливості сучасних моделей використання бренд-маркетингових комунікацій. Проведено аналіз основних підходів до формування бренд-маркетингових стратегій.


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

3.


    Fayvishenko, D.
    The concept of brand positsoning [] / D. Fayvishenko // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 25-31. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Ринкові дослідження
Кл.слова (ненормированные):
аналітичний прогноз, бренд, позиціонування, просування торгової марки -- обсяг продажів -- маркетинг
Аннотация: В умовах насиченої конкуренції саме позиціонування відіграє важливу роль у процесі створення бренда, сприйняття сильної торговельної марки споживчою аудиторією, використовування інструментів маркетингу. Аналіз питання позиціонування, визначення терміну, розробка концепцій раніше досліджувались у працях відомих вітчизняних і зарубіжних вчених. Сьогодні вони також набувають актуальності щодо визначення цього терміну, формування концепції позиціонування та використання інструментарію маркетингових комунікацій. Мета статті – визначення суті та ролі позиціонування, узагальнення теоретичного досвіду та розробки концептуального підходу щодо позиціонування в маркетингу, розглянуто процес побудови позиційної схеми. Матеріали та методи. Застосовано принцип системності загального зв’язку та розвитку, методи гносеологічного аналізу (аналітичний, узагальнення, наукової абстракції, декомпозиції, логічний, порівняння). Результати дослідження. Уточнено основні поняття щодо терміну "позиціонування", надано аналітичні аспекти стосовно концепцій позиціонування в маркетингу, а саме – розкрито існування процесного та комплексного підходу. Висновки. Визначено, що позиціонування торговельної марки – це процес створення її образу, відмінних властивостей, позитивних асоціацій і цінностей у свідомості споживачів із метою формування стійкого уявлення торговельної марки та забезпечення прихильності споживачів до неї. В основу розробки позиціонуючої установки покладено два принципи: раціональний та емоційно-психологічний. Перспективним напрямом розробки ефективної концепції позиціонування є системний підхід, що базується на врахуванні комплексу чинників, ступеня їх впливу та вирішенні певних маркетингових завдань щодо наближення до ідеальної позиції торговельної марки. Перспективами подальших досліджень є більш детальний аналіз концепцій позиціонування, використання їх на практиці, формування й реалізація стратегій позиціонування торговельної марки в сучасних умовах.


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

4.


    Галько, Світлана.
    Класифікація товарів як інструмент транспарентності міжнародної торгівлі [] / С. Галько, В. Осієвська // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 32-47. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Ринкові дослідження
Кл.слова (ненормированные):
класифікація, номенклатура товарів -- гармонізована система
Аннотация: Представлено результати досліджень щодо практичного застосування класифікацій товарів на міжнародному рівні. Доведено значення класифікацій для поліпшення прозорості та ефективності торгівлі.


Доп.точки доступа:
Осієвська, В.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

5.


    Власенко, І.
    Ринок молока у Вінницькій області: тенденції розвитку [] / І. Власенко, Ів. Власенко, В. Клименко // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 48-58. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Ринок молока
Кл.слова (ненормированные):
виробництво молока як сировини, безпечність продукції -- молокопереробні підприємства -- екологічно чиста продукція
Аннотация: Досліджено сучасний стан виробництва молока як сировини у Вінницькій області. Виявлено основні проблеми галузі та визначено шляхи підвищення ефективності підприємств молочної промисловості в сучасних умовах господарювання.


Доп.точки доступа:
Власенко, Ів.; Клименко, В.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

6.


    Притульська, Наталія.
    Захист прав споживачів харчових продуктів для спеціальних медичних цілей [] / Н. Притульська, Ю. Мотузка // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 59-70. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Безпека продукції
Кл.слова (ненормированные):
безпечність, вибір, захист прав споживачів, інформування -- харчові продукти для спеціальних медичних цілей -- маркування, якість
Аннотация: Проаналізовано складові захисту прав споживачів харчових продуктів для спеціальних медичних цілей. Визначено проблемні питання забезпечення та реалізації їх основних прав і запропоновано систему заходів щодо захисту прав споживачів цієї групи товарів.


Доп.точки доступа:
Мотузка, Юлія

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

7.


    Антюшко, Дмитро.
    Імплементація положень стандарту ISO 9001:2015 для вдосконалення систем управління якістю [] / Д. Антюшко // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 71-79. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Управління--Якість
Кл.слова (ненормированные):
стандарт, система управління якістю, терміни та визначення -- принципи, процесний підхід
Аннотация: Проаналізовано зміст нового стандарту ISO 9001:2015 і порівняно його з попередньою версією. Встановлено основні термінологічні та методологічні відмінності, що свідчать про підвищення ефективності його впровадження завдяки поєднанню процесного підходу з ризик-орієнтованим мисленням.


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

8.


    Yazami, R.
    Li-batteries: electrochemical intercalation of fluorocomplex anions into carbon nanotubes [] / R. Yazami, I. Goncharova // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 80-85. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Непродовольчі товари
Кл.слова (ненормированные):
літієві батареї, комплексні фториди, карбонові нанотрубки -- електрохімічні чарунки, розчини електролітів, циклічна вольтамперометрія -- аніонна інтеркаляція
Аннотация: Представлено нові тенденції в електрохімічної інтеркаляції fluorocomplex аніонів в вуглецеві нанотрубки, які використовуються в літієвих батареях. Методи просвічує електронної мікроскопії та рентгенівської дифрактометрії були використані для характеристики мікроструктури вуглецевих нанотрубок. Гальванічні елементи з металевим літієм були в якості негативного полюса і поліпропіленової мікропористої сепаратора в комплексних фторидів з органічними розчинниками , використовуваними в якості розчинів електролітів. Клітини циклічне між 4,5 В і 2 В циклічної вольтамперометрії техніці під напругою підмітання швидкістю 70 мВ / с. Було показано , що PF6- і BF4- Інтеркалят в вуглецеві нанотрубки подібним чином , ніж в графіті і фулерени.


Доп.точки доступа:
Goncharova, I.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

9.


    Коломієць, Т.
    Методологічні засади визначення ринкової вартості товарів при товарознавчій експертизі [] / Т. Коломієць, Л. Черняк // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 86-96. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Непродовольчі товари
Кл.слова (ненормированные):
товарознавча експертиза, ринкова вартість, ідентифікаційна експертиза, товарна приналежність, товар ідентичний, товар аналогічний -- порівняльний підхід -- ознаки класифікації
Аннотация: Представлено методичні підходи до товарознавчої експертизи в митних цілях. Сформульовано основні завдання, запропоновано загальний алгоритм процедури товарознавчої експертизи для визначення ринкової вартості товару. Значну увагу приділено ідентифікації товару з метою встановлення його товарної приналежності та визначенню базових ціноутворюючих параметрів.


Доп.точки доступа:
Черняк, Людмила

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

10.


    Михайлова, Г.
    Теплозахисні властивості ковдр із об’ємними наповнювачами [] / Г. Михайлова, Н. Форостяна // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 96-105. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Непродовольчі товари
Кл.слова (ненормированные):
постільні вироби, ковдри, наповнювачі -- теплозахисні властивості
Аннотация: Досліджено теплозахисні властивості ковдр із різними об’ємними наповнювачами. Розглянуто взаємозв’язок між видом наповнювача, його повітропроникністю та тепловим опором. Установлено закономірності для прогнозування теплозахисних властивостей ковдр. Показано роль розмірності волокон і характеру структури наповнювача в забезпеченні здатності утримувати тепло.


Доп.точки доступа:
Форостяна, Н.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

11.


    Орлова, Н.
    Вологозатримувальна здатність заморожених томатів [] / Н. Орлова, С. Белінська, Н. Камєнєва // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 106-113. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Заморожування
Кл.слова (ненормированные):
втрати маси, вологозатримувальна здатність, заморожування -- низькотемпературне зберігання, томати
Аннотация: Досліджено втрати маси й зміну вологозатримувальної здатності п’яти ботанічних сортів томатів під час заморожування та низькотемпературного зберігання. Доведено, що зв’язування вільної вологи в томатах значно сприяє зниженню втрат маси при їх заморожуванні та зберіганні. Встановлено, що найменші втрати маси та найвищу вологозатримувальну здатність після 6 місяців низькотемпературного зберігання мали томати сортів Раїса та Ріо Гранде Оригінал.


Доп.точки доступа:
Белінська, С.; Камєнєва, Наталія

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

12.


    Тележенко, Л.
    Розробка напоїв із високим фіт-фактором [] / Л. Тележенко, К. Михайлова // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 114-123. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Напої
Кл.слова (ненормированные):
напої, критерій якості, глікемічне навантаження, оздоровча характеристика, окисно-відновний потенціал -- фіт-фактор
Аннотация: Представлено основні підходи до вирішення проблеми формування правильного раціону оздоровчого харчування. Наведено узагальнюючий критерій якості полікомпонентних рецептурних композицій харчових продуктів профілактичного призначення. Результати проведених досліджень є основою при підборі компонентів для створення напоїв високої біологічної та харчової цінності.


Доп.точки доступа:
Михайлова, К.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

13.


    Дейниченко, Г.
    Азотисті речовини біофортифікованих томатних овочів [] / Г. Дейниченко, О. Юдічева // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 124-130. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти
Кл.слова (ненормированные):
біофортифікація, білок, "Ріверм", азотисті речовини, амінокислота -- томатні овочі
Аннотация: Доведено доцільність використання біофортифікованих томатних овочів (перцю, томатів, баклажанів), що мають підвищений вміст білка, в дієтах, які ефективно поєднують тваринний і рослинний білки для кращого їх засвоєння, а також у раціонах вегетаріанців. Біофортифікацію овочів здійснено застосуванням органічного, екологічно чистого добрива "Ріверм" під час їх вирощування.


Доп.точки доступа:
Юдічева, О.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

14.


    Рудавська, Ганна.
    Сенсорний аналіз відновлених напоїв із цикорію методом профілю флейвору [] / Г. Рудавська, І. Хахалєва // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 131-137. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Напої
Кл.слова (ненормированные):
відновлені напої, органолептичне оцінювання, сенсорна характеристика, метод профілю флейвору -- профілограма -- дескриптори
Аннотация: Наведено результати сенсорного аналізу відновлених напоїв із цикорію методом профілю флейвору. Показано доцільність його використання для виявлення дескрипторів органолептичних властивостей відновлених напоїв. Запропоновано використання 10 дескрипторів профільного аналізу.


Доп.точки доступа:
Хахалєва, І.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

15.


    Радченко, Л.
    Органолептична оцінка пастильних виробів зі стевією та еламіном [] / Л. Радченко, О. Соколовська, А. Гасанова // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 137-149. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова (ненормированные):
зефір, пастила, еламін, стевія -- сенсорний аналіз -- органолептичні показники
Аннотация: Розроблено пастильні вироби зі стевією та еламіном. За рахунок уведення вибраних добавок знижено вуглеводне навантаження на організм людини та отримано продукти, збагачені мінеральними речовинами, зокрема йодом. Відмічено, що добавки суттєво впливають на смакові властивості пастильних виробів, що обумовило дослідження їхніх органолептичних показників. Установлено позитивний вплив доданих стевії та еламіну на смак, консистенцію та структуру пастильних виробів.


Доп.точки доступа:
Соколовська, О.; Гасанова, А.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

16.


    Очколяс, О.
    Споживні властивості вершкового масла із морськими водоростями [] / О. Очколяс, Л. Тищенко, Т. Лебська // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 149-158. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Якість і безпека
Кл.слова (ненормированные):
вершкове масло, функціональні інгредієнти -- ламінарія, фукус, цистозіра -- спіруліна, йод, селен
Аннотация: Обґрунтовано доцільність створення нових видів масла вершкового із використанням наповнювачів із морських водоростей. Установлено, що додавання ламінарії, фукусу, спіруліни та цистозіри до рецептури масла вершкового сприяє підвищенню його харчової цінності завдяки покращенню макро- та мікроелементного складу, а саме – збагаченню йодом і селеном.


Доп.точки доступа:
Тищенко, Л.; Лебська, Тетяна

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

17.


    Сидоренко, О.
    Біологічна цінність білків Rapana venosa [] / О. Сидоренко, М. Апач, Г. Буркацька // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 159-168. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова (ненормированные):
чорноморська рапана, біологічна цінність, амінокислотний скор -- коефіцієнт утилітарності -- харчові білки
Аннотация: Наведено результати дослідження хімічного складу та біологічної цінності чорноморської рапани свіжомороженої й термічно обробленої (вареної) різних періодів вилову. Проаналізовано амінокислотний склад білків їстівної частини молюсків, проведено їх порівняльну оцінку. Встановлено високу харчову цінність м’яса чорноморської рапани, що вказує на доцільність збільшення її промислу та використання як біологічно цінної сировини в харчових технологіях.


Доп.точки доступа:
Апач, М.; Буркацька, Г.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

18.


    Менчинська, А.
    Жирнокислотний склад ліпідів паст на основі ікри прісноводних риб [] / А. Менчинська // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 169-176. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--якість та безпека
Кл.слова (ненормированные):
ікра, паста, ліпіди, жирнокислотний склад -- біологічна ефективність
Аннотация: Досліджено вміст ліпідів і їх жирнокислотний склад у пастах на основі ікри прісноводних риб. Проведено оцінку відповідності жирнокислотного складу ліпідів досліджуваних об’єктів рекомендованим нормам споживання. Установлено, що сума жирних кислот окремих груп перевищує рекомендовані норми добової потреби людини. Розраховано показники біологічної ефективності ліпідів.


Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

19.


    Кравченко, М.
    Вплив борошна "Здоров’я" на реологічні характеристики клейковини борошняних сумішей [] / М. Кравченко, О. Романовська // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 177-184. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова (ненормированные):
клейковина, еластичність, розтяжність, гідратаційна здатність -- мікроструктура, борошно, бісквіт
Аннотация: Наведено результати досліджень технологічних властивостей клейковини модельних композицій, виготовлених із сумішей борошна пшеничного вищого ґатунку та "Здоров’я", технологія якого розроблена авторами. Доведено доцільність використання борошна "Здоров’я" у виробництві бісквітних виробів.


Доп.точки доступа:
Романовська, О.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

20.


    Гніцевич, В.
    Властивості м’ясних січених мас із рослинним напівфабрикатом [] / В. Гніцевич, Н. Чехова // Товари і ринки : міжнародний науково - практичний журнал. - 2016. - N 1. - С. 184-193. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова (ненормированные):
напівфабрикат на основі печериць і насіння гарбуза, м’ясні січені маси -- функціонально-технологічні властивості, моделювання
Аннотация: Визначено перспективність застосування напівфабрикату на основі печериць і насіння гарбуза в технології м’ясних січених мас. Доведено, що використання відновленого напівфабрикату в кількості 20–30 % приводить до покращення їхніх функціонально-технологічних властивостей. Оптимізовано склад м’ясних січених мас із напівфабрикатом за вмістом незамінних амінокислот і поліненасичених жирних кислот.


Доп.точки доступа:
Чехова, Н.

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ХР (1)
Свободны: ХР (1)

Найти похожие

 1-20    21-25 
 
© Национальная научная сельскохозяйственная библиотека НААН Украины
(ННСХБ НААН)
P.I.